Štancanje

kutija za vizitke
kutije

Kartonske kutije

Dizajn i vrsta ambalaže proizvoda je vrlo bitna marketinška odluka, jer promjene kod ambalaže mogu znatno utjecati na visinu prodaje. Prema istraživanju Strategir modifikacije u pakiranju i dizajnu ambalaže postojećeg proizvoda u praksi mogu smanjiti njegovu prodaju za 40% ako je pakiranje bilo lošije prihvaćeno od strane kupaca. Isto tako je promjena ambalaže jedne vrste pakirane salate utjecala na rast prodaje od 15%. Kupac želi da ga privučemo funkcionalnom i atraktivnom ambalažom, koja nudi i dodatnu vrijednost za koju je kupac ponekad spreman platiti za sam proizvod i veću cijenu. Kupci, prema navedenom istraživanju, traže 6 osnovnih značajki kod ambalaže samog proizvoda.

Ambalaža ima nekoliko funkcija, kao što su zaštita proizvoda i izlaganje na policama, ali ambalaža je ujedno i značajan marketinški alat kojim  privlačite pažnju kupaca i utječete na odluku kupca koji proizvod odabrati. Kupci često nisu niti svjesni koliko samo pakiranje proizvoda utječe na njihovu odluku o kupovini. Kupac osjetilima vida i dodira percipira ambalažu proizvoda za koji je zainteresiran. Kada kupac izabire unutar cijele jedne kategorije proizvoda na policama trgovine, ambalaža proizvoda podsvjesno kreira razliku među proizvodima koje će primijetiti i koje će na kraju kupiti. U praksi, ambalaža postaje dio samog proizvoda.

Sanat Studio nudi usluge dizajna, štampe i proizvodnje kartonskih kutija različitih dimenzija i oblika. 

wobler 1

Vobleri, stoperi, označivači cijena

Woblere ili označivače koristimo za isticanje nekog proizvoda, akcije, sniženja, promocije ili želje ze boljom prodajom određenog proizvoda. Izuzetno je važno da je uočljiv kupcu pa njegov dizajn mora biti jasan, privlačan i ne nametljiv. Wobleri se koriste u trgovinama, apotekama, auto salonima, osiguranjima, pekarama, slastičarnama, knjižarama i mnogim drugim mjestima. Idealan su način prijenosa reklamne poruke. Promo woblere izrađujemo u digitalnoj ili offset štampi, samostojeće ili u kombinaciji s PVC nosačima te za pričvršćivanje na police koristimo duplofan traku. Dužina PVC nosača prilagođena je veličini označivača. Za izradu woblera koristimo Kunsdruck papir od 250 do 350 g. Reklamni vobleri se po potrebi pojačavaju mat ili sjajnom plastifikacijom čime im se produžuje vrijeme trajanja uslijed različnih vanjskih utjecaja: sunce, hladnoća, toplina, vlaga… Nudimo Vam kompletnu uslugu od grafičkog rješenja do gotovog proizvoda za reklamne promo woblere.

Stoperi ili označivači cijena mogu biti različitih formata, a najčešće se upotrebljavaju u skladu sa konkretnim potrebama u trgovinama ili bilo kojem drugom prodajnom prostoru. Štampaju se u jednoj ili više boja, jednostrano ili obostrano. Mogu imati neobičan – štancani oblik ili ravan – pravougaoni oblik, što uveliko diktira količina potrebnih stopera i nivo cijena. Uobičajna je štampa logotipa sa istaknutim vodećim sloganom, akcijom, popustom, niskom cijenom ili trgovačkom markom. Kvalitetniji se izrađuju se od PVC specijalnog materijala, različite debljine i savitljivosti, te se radi potrebna dorada prema alatu za štancanje, savijanje ili termosavijanje. Vrlo često se upotrebljavaju kad je nužno nešto u asortimanu naglasiti ili istaknuti u samoj trgovini.

Po Vašoj želji

Štampa, savijanje i rezanje svih vrsta papira i kartona do 350gr  po specifičnim zahtjevima kupca. Kompletno rješenje na jednom mjesto. Od dizajna do gotovog proizvoda.

oblici po želji